design en technologie, samen

Wij combineren design met technologie om een plek te creëren waar mensen zich echt thuis voelen.

Intelligente domotica moet zorgen voor comfort doorheen de woning, maar ook naadloos opgaan in jouw interieur en levensstijl.

Het is een unieke combinatie die in ons bloed zit.

We willen het dagelijkse leven simpel, intuïtief en elegant houden, zowel de vorm als de gebruikservaring. Terug naar de essentie, voor meer comfort in de moderne woning.

"simplicity is the ultimate sophistication"
Leonardo Da Vinci.

wij ontwerpen om te inspireren

Onze minimalistische producten worden ontworpen met een harmonieuze, natuurlijke en hedendaagse look die naadloos past in topinterieurs. We werken nauw samen met architecten en interieurdesigners wereldwijd om onze technologie stijlvol in ieder project te verwerken.

Intussen verzamelde Basalte al meer dan 50 internationale designprijzen.

Jouw beleving optimaliseren met innovatieve technologie

Als we kijken naar waar we vandaag staan, wordt eens te meer duidelijk hoe sterk technologie zijn stempel drukt op onze wereld. Onze ingenieurs werken iedere dag non-stop om de beste nieuwe technologieën te integreren in onze producten.

En dat allemaal met één doel voorop: onze gebruikers dagelijks laten genieten van puur comfort.

Passie, toewijding en vakmanschap

Uit respect voor onze exclusieve materialen en stoffen werken we enkel met gepassioneerde vakmensen die voldoening halen uit een perfect resultaat.

Al onze producten worden tot in de fijnste details ontworpen en gemaakt. Altijd met de hand, veel liefde en in België.

Rots in de branding

Basalt is een donker, fijnkorrelig vulkaangesteente. De ondergrond van het aardoppervlak bevat meer basalt dan welk ander gesteente ook, waardoor het overal ter wereld te vinden is.

We zijn vastberaden om producten te creëren naar het voorbeeld van het gesteente waaraan Basalte zijn naam ontleent: sterke producten die uitblinken in duurzaamheid maar tegelijk trouw blijven aan de essentie, aan de basis. Gewoon mooi en natuurlijk aan de buitenkant, geavanceerd, sterk en meerlagig aan de binnenkant.